Minneord

En av norsk skøytesports trofaste entusiaster, Bjørn Røsten fra Fåset i Tynset kommune, døde tirsdag 23. november etter en lengre tids sykeleie. Han ble 66 år gammel.

Bjørn Røsten var i sitt yrkesaktive liv lastebilsjåfør, med tømmerskogen som sin viktigste arbeidsplass. På 1970-tallet kom han med det entusiastiske skøytemiljøet rundt skøytebanen på Savalen, hvor han alltid stilte opp som frivillig under de store skøytearrangementene i Østerdalsbygda. Han var en trofast funksjonær under den velkjente Skøyteuka på Savalen.
 
Bjørn gikk i gradene som starter, og endte opp som autorisert internasjonal starter. Han har startet både norske mesterskap, landskamper og World Cup-konkurranser. Mange aktive skøyteløpere fra 70-, 80- og 90-tallet vil huske ham som den som trofast stilte opp som starter på alle arrangementer, og ikke gikk av veien for starterjobber som kunne vare både ni og ti timer. Bjørn Røsten var en ivrig pådriver da Savalen fikk sin kunstisbane i 1989, og han var en sentral person da Savalen arrangerte et særdeles vellykket VM for kvinner i 1995 med Gunda Niemann som verdensmester.
 
For noen år siden ble Bjørn Røsten rammet av en alvorlig sykdom, som etter hvert satte en stopper både for hans yrkes- og starterkarriere.

Norsk skøytesport har mye å takke entusiaster som Bjørn Røsten for. Vi lyser fred over hans minne.

Arild Gjerde

 
 

Skøytegruppa Tynset