Skøytegruppa Tynset IF

Flott NM-debut

I selskap med hele norgeseliten gjorde tynsetjunioren Mari Krokhaug Øverli en sterk innsats under NM på skøyter på Hamar denne helgen.

TYNSET/HAMAR: De beste seniorene med Maren Haugli i spissen figurerte naturlig nok øverst på resultatlistene under sesongens NM i enkeltdistanser. Men Øverli avsluttet med en sterk 9.plass på 3000 meter søndag, med bare to løpere i egen årsklasse foran seg.

Samtidig kan nå Øverli etter NM skilte med kretsrekorder i Hedmark på både 500, 1000, 1500 og 3000 meter i 16-årsklassen.

Skøytetrener Jon Arne Hugudal er imponert over prestasjonene.

– Dette var over all forventning, sier Hugudal. Å hevde seg så godt som debutant blant de 20 beste dameløperne i landet, er meget imponerende.

Løperne måtte kvalifisere seg på hver enkelt distanse, og Hugudal legger til at det er en prestasjon bare å kvalifisere seg til NM-deltakelse.

– Siden i fjor har det vært en nivåheving over hele landet. Det Mari gjør her, viser at vi fortsatt henger med. I tillegg har vi på Tynset to jenter til som var nære ved å kvalifisere seg.

– Det var moro å være med, sier Øverli. Og det var spesielt moro at det var så mange tynsetinger som hadde tatt turen til Vikingskipet på søndag for å heie.

16-åringen har hatt en hektisk høstsesong på idrettsbanen. Etter to NorgesCup-stevner på skøyter, var hun forrige helg med å sikre fotballaget kretsmesterskapet i Trondheim. Øverli scora to mål.

Neste helg skal Øverli gå NorgesCup-stevne på Hamar. Da sammen med resten av tynsetjuniorene.

Om 14 dager stiller løperne opp under gjenåpningsstevne på Savalen.

Resultater fra NM: På 500 meter fikk Øverli tiden 44,01 og 12.plass. På 1500 ble tiden 2.14,65 som holdt til 13.plass. 1000-meteren gikk unna på 1.27,77, og ny 12.plass. På 3000 meter ble tiden 4.43,81 og 9.plass.

 

Skøytegruppa Tynset